سه شنبه 28 فروردين 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی دانش و فناوری درمان التهاب روده با استفاده از نانوذرات حاوی دارو

 
 

دوشنبه 24 دي 1397

درمان التهاب روده با استفاده از نانوذرات حاوی دارو

 
 

محققان با استفاده از نانوذرات، دارویی برای مقابله با بیماری التهاب روده ساختند. این دارو عوارض جانبی بسیار کمتری نسبت به روش‌های رایج دارد.

بیماری التهاب روده (IBD) در حال تبدیل‌شدن به یک بیماری رایج در کشورهای مختلف حتی کشورهای صنعتی است. یکی از دلایل این بیماری، استرس اکسیداتیو است، که در این حالت عدم تعادل در گونه‌های اکسیژن در بدن وجود دارد. در واقع سطح گونه‌های اکسیژن فعال در بدن به‌صورت غیرمعمولی افزایش می‌یابد. در حال حاضر هیچ روش درمانی مشخصی برای این بیماری وجود ندارد اما اثرات آن را می‌توان با استفاده از ترکیباتی نظیر آنتی‌بیوتیک، آمینوسالیسیلات و کورتیکواستروئید کنترل کرد.
موفقیت این داروها بسیار محدود است چرا که اثرات آن در بیماران مختلف، متفاوت بوده و اثرات جانبی متعددی در آنها ایجاد می‌کند. یکی از اشکالات رایج در این داروها این است که دارو نمی‌تواند میان بافت سالم و بیمار تفاوت قائل شود.
یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه هلسینکی و دانشگاه بولوگنا روشی برای درمان این بیماری ارائه کردند. آنها رهیافتی برای رهایش خوراکی دارو ابداع کردند که می‌توان از آن برای درمان التهاب روده استفاده نمود. این گروه تحقیقات، نانوذراتی ساختند که به ترکیبات اکسیدکننده پاسخ می‌دهد. این نانوذرات توسط میکروسیالی محاط شده که این میکروسیال نیز درون پلیمر حساس به pH قرار گرفته است. در نهایت ساختار کامپوزیتی ایجاد می‌شود که در آن نانو و میکروساختارها در هم ترکیب شده‌اند. این کامپوزیت به‌گونه‌ای طراحی شده‌است که می‌تواند نانوذرات را در محیط بسیار خشن سیستم گوارشی حفظ کرده تا در روده رهاسازی انجام شود.
زمانی که سطح اکسیژن فعال به‌صورت غیرمعمول افزایش یافت، این نانوذرات دارو را رهاسازی می‌کنند و دارو در محل التهاب یافته رهاسازی می‌شود. در مقایسه با روش‌های رایج درمان التهاب روده، این روش ده برابر کمتر به داخل تک‌لایه سلولی روده نفوذ می‌کند؛ بنابراین اثرات جانبی کمتری نیز دارد. سرنا برتونی، از محققان این پروژه می‌گوید: « نتایج یافته‌های ما نشان داد که این کامپوزیت را می‌توان برای درمان بیماری التهاب روده استفاده کرد.»

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
مرد تهرانی زن سابق خیانتکارش را کشت و خودکشی کرد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار