قیمت نفت در معاملات آخرین روز کاری بازارهای جهانی به علت نگرانیهای اقتصادی و همچنین برداشت سرمایهگذاران از رشد قیمتها، یک درصد افت کرد.
با این حال، قیمت نفت در سه ماهه سوم حدود 30 درصد رشد داشت زیرا کاهش تولید اوپک، عرضه نفت در جهان را کاهش داد.
قیمت نفت برنت با 7 سنت کاهش 95.31 دلار فروخته شد و هر بشکه نفت خام آمریکا نیز با 92 سنت کاهش 90.79 دلار معامله شد.
با این حال، قیمت نفت برنت طی هفته گذشته 2.2 درصد و در سه ماهه سوم 27 درصد افزایش یافت.
هر بشکه نفت خام آمریکا با 92 سنت کاهش 90.79 دلار فروخته شد اما طی هفته گذشته یک درصد و طی سه ماهه سوم 29 درصد رشد قیمتی را ثبت کرد.
با نزدیک شدن قیمت نفت خام آمریکا به 100 دلار در هر بشکه و با توجه به نگرانیهای اقتصادی بسیاری از سرمایهگذاران شروع به برداشت سود کردند.
جان کیلداف، تحلیلگر بازار با اشاره به برداشت سودو نگرانیهای اقتصادی گفت: «نفت خام آمریکا بسیار جذاب بود اما امروز جذابیت خود را از دست داده است.»
بر اساس نظرسنجی بانک فدرال رزرو دالاس، به دنبال افزایش قیمتهای اخیر، فعالیت نفت و گاز در 3 ایالت تولیدکننده انرژی آمریکا در حال افزایش است.
بر اساس آمارهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تولید نفت خام آمریکا در ماه جولای به بالاترین میزان از ماه نوامبر 2019 رسیده است.
شرکت خدمات انرژی بیکر هیوز اعلام کرد، تعداد دکلهای نفت و گاز آمریکا که نشاندهنده اولیه تولید در آینده است در هفته منتهی به 29 سپتامبر 7 دکل کم شد و به 623 دکل رسید که پایینترین رقم از فوریه 2022 به شمار میرود.
بر اساس نظرسنجی از 42 اقتصاددان و تحلیلگر پیشبینی شده است، قیمت نفت خام برنت که در حال حاضر کمی بالاتر از 95 دلار در هر بشکه است، در سال 2023 به طور متوسط به بشکهای 84.09 دلار خواهد رسید که پیشبینی ماه آگوست برابر با 82.45 دلار در هر بشکه بیشتر است.
پیشبینی شده است که قیمت این نفت در سال 2024 به 86.45 دلار در هر بشکه برسد.
نفت خام آمریکا نیز در سال جاری به طور متوسط 79.64 دلار در هر بشکه است که پیشبینی میشود در سال 2024 به 82.99 دلار در هر بشکه برسد.
تحلیلگران بانک ملی استرالیا طی یادداشتی نوشتند، نشست وزرای عضو اوپک پلاس که در 4 اکتبر برگزار خواهد شد و احتمال اینکه کاهش تولید داوطلبانه توسط آرامکو کم شود، وجود دارد.
انتظار میرود، کاهش تولید و عرضه عربستان و روسیه بر قیمت نفت تا پایان سال مسلط باشد.
از طرفی، رابرت یاوگر، استراتژیست بازار انرژی در بانک میزوهو، گفت، نرخ بهره بالاتر در جهان ممکن است اقتصاد جهانی را در سال 2024 وارد رکود کند و به همراه نگرانیها در مورد اقتصاد چین، تقاضای نفت را کاهش دهد. |