يكشنبه 30 ارديبهشت 1403

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی اقتصادی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران: کرونا ۵۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان آسیب زد

 
 

شنبه 8 آبان 1400

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران: کرونا ۵۵۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان آسیب زد

 
 


رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: میزان تولید نفت خام تا پیش از پاندمی کرونا به حدود ۹۵ میلیون بشکه در روز رسیده بود که با شیوع کرونا و تعطیلی‌ها این میزان به ۶۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.

به گزارش روزنامه هموطن آنلاین، رضا پدیدار در مورد تأثیر پاندمی کرونا بر بازار انرژی در دنیا اظهار داشت: با آغاز شیوع کرونا در چین و پس ‌از آن مناطق دیگر جهان پروازهای هوایی تقریباً متوقف شد و همین مسأله سبب شد تا بخش عمده‌ای از مصرف‌کنندگان سوخت‌های هیدروکربنی دیگر نیاز به خرید آن نداشته باشند و عملاً تولید روزانه در حوزه انرژی مازاد بر مصرف شد.
پدیدار تصریح کرد: میزان تولید نفت خام در جهان تا پیش از پاندمی کرونا به حدود ۹۵ میلیون بشکه در روز رسیده بود که با شیوع کرونا و تعطیلی‌های گسترده و ممنپعیت‌های پروازی این میزان به ۶۵ میلیون بشکه در روز کاهش یافت.
وی گفت:در واقع با کاهش مصرف سوخت‌های هیدروکربنی تولیدکنندگان نفت خام در اوپک و تولیدکنندگان غیر اوپک تصمیم گرفتند تا میزان تولیدات خود را کاهش دهند. پدیدار افزود: آثار زیان‌بار اقتصادی در حوزه انرژی در فاز اول این بود که کرونا در شرایطی اتفاق افتاد که فصل سرما بود و نیاز به سوخت و انرژی در نیمکره شمالی هم وجود داشت. این موضوع نیز بر کاهش میزان مصرف روزانه نفت خام را تا ۳۰ میلیون بشکه تاثیرگذار بود.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با کرونومی، در مورد میزان خسارت کرونا بر اقتصاد جهانی نیز بیان کرد: بر اساس مطالعات انجام‌شده برآوردهای غیررسمی در فاز اول کرونا بیان‌گر این است که خسارت کرونا بر مجموع اقتصاد جهان بیش از ۵۵۰ میلیارد دلار است که شاید بزرگترین آسیب اقتصادی معاصر از نظر میزان خسارت و گستردگی آن باشد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران بابیان این‌که با کشف واکسن و آغاز واکسیناسیون جهانی، فعالیت‌های حضوری در جهان آغاز شده است، عنوان کرد: باوجودی که سازمان بهداشت جهانی اذعان کرده که هنوز واکسیناسیون جهانی به ۵۰ درصد نرسیده ولی برآوردها حاکی از آن است که تا حدودی می‌توان تا سال ۲۰۲۲ نسبت به ریشه‌کنی پاندمی کرونا و انجام فعالیت‌های حضوری در دنیا امیدوار بود. وی گفت: باوجود آزاد شدن بسیاری از کسب‌وکارها همچنان میزان مصرف انرژی به شرایط متعارف پیش از پاندمی نرسیده است، مصرف انرژی هم البته رشد قابل توجهی نداشته و کشورها در حال مصرف ذخایر استراتژیک و بازرگانی خود هستند. پدیدار با اشاره به مشکلاتی که در برخی از نقاط دنیا همچون انگلستان تحت عنوان بحران سوخت مطرح شد نیز می‌گوید که هیچ کمبود انرژی در دنیا به وجود نیامده و تنها علت بروز چنین مشکلاتی این است که کسانی‌ که در شرایط پیش از کرونا در حوزه حمل‌ونقل سوخت فعال بودند با رکود شرایط کرونایی شغل خود را تغییر دادند و با افزایش دوباره تقاضای سفر دیگرک کسی نیست که این سوخت را از منبع به مراکز توزیع برساند. البته به نظر می‌رسد این موضوع تا حدود ۲ ماه آینده رفع شود.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران در ادامه عنوان کرد: روند رو به رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در دنیا تأثیر چندانی بر اقتصاد کشور ما ندارد چون سهم ایران از انرژی‌های تجدیدپذیر کمتر از یک درصد است و حداقل تا حدود چهار سال آینده تأثیر چندانی در کنترل قیمت‌ انرژی‌های فسیلی نخواهد داشت اما با توجه به این‌که ما عضو کنوانسیون زیست‌محیطی پاریس هستیم باید در سرمایه‌گذاری در این حوزه تلاش کنیم تا بتوانیم نسبت به انجام تعهدات بین‌المللی خود در حوزه محیط‌زیست هم اقدام کنیم.
وی اذعان کرد: به نظر من به‌عنوان یک کارشناس حوزه انرژی تا حدود سال ۲۰۳۵ میانگین افزایش تولید سوخت‌های تجدیدپذیر به ۱۰ درصد خواهد رسید و این افزایش تا سال ۲۰۵۰ احتمالاً به ۳۰ درصد در برابر ۷۰ درصد سوخت فسیلی خواهد رسید که بازهم در آن شرایط سوخت‌های فسیلی از سبد مصرف انرژی حذف نخواهد شد. عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در پایان عنوان کرد: گفته می‌شود تا سال ۲۰۵۰ دیگر سوخت‌های فسیلی از سبد انرژی دنیا حذف می‌شود که این تفسیری اشتباه است زیرا این اظهارنظرها به ضریب رشد جمعیت توجهی ندارند؛ در سال ۲۰۵۰ جمعیت ۷ میلیاردی دنیا احتمالاً به ۹,۵ میلیارد نفر می‌رسد که همین روند رشد جمعیت با خودمصرف انرژی را به همراه می‌آورد و این در حالی است که روند رشد یک نوع انرژی قطعاً به نسبت جمعیت کمتر خواهد بود و ما تا پس از ۲۰۵۰ نیز همچنان سوخت‌های فسیلی را در سبد مصرف خواهیم داشت.

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
شارژ اضافی ۱۲۰هزار تومانی «یارانه‌ها» ذخیره نمی‌شود/ نحوه بهره‌مندی از این شارژ
:: فناوری اطلاعات ::
آغاز دور جدید حراج شماره‌های رند همراه اول
:: روی خط جوانی ::
چه زمانی برای اولین بار بگوییم "دوستت دارم"
:: ورزش ::
همه چیز درباره خویچا کواراتسخلیا، مارادونای گرجستانی
:: فرهنگ و هنر ::
قلم مقدس به‌دنبال معرفی اسوه برای نسل خبرنگاران است
:: حوادث ::
قتل زن تهرانی در حمام خانه اش / شوهرش تصمیم به مثله کردن جسد داشت که پشیمان شد!

يادداشت
:: اقتصادی ::
واریز حقوق کارکنان تا ۲۰ اسفند / پرداخت عیدی طی امروز و سه شنبه

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار