شنبه 11 مرداد 1404

 
 
     
 
     
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
آگهي درهموطن 
اخبار در موبايل 
آرشيو روزنامه 
تماس با ما 
توصيه روز
:: بازار کامپيوتر ::
معرفی تبلت چهار هسته‌يی شرکت ASUS‎
:: نکته آموزشی ::
چگونه گوشی اورجینال را از تقلبی تشخیص دهیم؟

اخبار داخلی فرهنگ و هنر استقبال فرهنگستان زبان فارسی از تشکیل کمیته ملی

 
 

هموطن , چهارشنبه 30 آذر 1384

استقبال فرهنگستان زبان فارسی از تشکیل کمیته ملی

 
 

با تشکيل کميته ملي ميراث معنوي، فرهنگستان زبان و ادب فارسي در راستاي تهيه ليست زبان ها و گويش‌هاي در خطر ايراني پيش قدم مي شود.

استقبال فرهنگستان زبان فارسی از تشکیل کمیته ملی
"بدرالزمان قريب"، مدير گويش هاي ايراني و عضو پيوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت:«حمايت از زبان ها و گويش هاي در خطر ايراني نيازمند مشارکت و حمايت سازمان و نهادهاي مختلف است. فرهنگستان به تنهايي نمي تواند از پس مراحل مختلف شناسايي و محافظت از زبان هاي در خطر ايراني بر آيد اما اگر کميته ملي تشکيل شود فرهنگستان به شدت از اين مساله حمايت مي کند و مي تواند ليست گويش ها و زبان هاي مختلف کشور را تهيه کند.»
«تدوين فرهنگ کامل و روزآمد زبان پارسي باستان»، «تدوين فرهنگ ريشه شناسي زبان فارسي» و «تدوين فرهنگ ريشه شناسي افعال فارسي» عناوني برخي از پژوهش هاي گروه گويش هاي فارسي فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي است.
قريب با بر شمردن اين پروژه‌ها از طرح هاي آماري اين گروه خبر داد و گفت:«اخيرا پروژه‌هايي براي گردآوري اطلاعات گويش هاي مختلف پارسي شروع کرده‌ايم و در حال تهيه ليستي از اين گويش‌ها هستيم.»
قريب از استقبال گروه گويش‌هاي ايراني از طرح‌هاي حمايتي زيان شناسانه خبر داد و گفت: «در کشور ما مخصوصا در جنوب کشور و منطقه آذربايجان زبان‌ها و گويش هاي اصيلي هستند که به علت احاطه شدن توسط زبان هاي عربي و ترکي به شدت در معرض انقراض قرار گرفته اند.»
او رسانه ملي را تهديدي جدي تر براي اين گونه زبان ها و گويش ها دانست و افزود:«متاسفانه بسياري از مردم گمان مي کنند زبان فارسي که در صدا و سيما مورد استفاده قرار مي گيرد صحيح ترين و کامل ترين نوع زبان فارسي است. در نقاط مختلف کشور که زيان هاي ارزشمندي وجود دارد اين ديدگاه باعث شده تا نسل هاي جديد اين مناطق با ارزشمند دانستن گويش و زبان مورد استفاده رسانه ملي، زبان ها و گويش هاي محلي خود را متروک قرار دهند.»

 
 
   
 
تحليل
:: اقتصادی ::
وزارت اقتصاد؛ یک صندلی و هفت نامزد
:: فناوری اطلاعات ::
پایان ممنوعیت پرحاشیه؛ واردات تمام برندهای موبایل، آزاد اعلام شد
:: روی خط جوانی ::
دلیل نوعروس برای طلاق 6 ماه بعد از عقد چه بود؟
:: ورزش ::
اولادقباد کوتاه آمد: قدردان آقای شمسایی هستم
:: فرهنگ و هنر ::
کارگردان پایتخت: تنابنده هرچه قدر گرفته باز هم کم است
:: حوادث ::
اختلاف بر سر مبلغ رهن یک خانه به قتل منجر شد

 
     
   
     
     
    ::  تماس با ما  ::  درباره ما  ::  sitemap  ::  آگهي درهموطن  ::
کليهء حقوق متعلق است به روزنامهء هموطن سلام. ۱۳۹۳ - ۱۳۸۳
طراحی و اجرای سايت : شرکت به نگار